Job van de Hoge Davis

10-12-2002

Job is het prototype 'werkhond'. Al vanaf pup kon je hem geen groter plezier doen dan met hem te oefenen.
In het eerste jaar dat ik met hem begon om af te richten als 'jachthond' ging hij als een speer.

Met hem heb ik ook de Duitse wedstrijden gelopen en in het zelfde jaar een B-diploma gehaald bij de KNJV.  Deze combinatie van wedstrijdelement is erg lastig. Bijvoorbeeld bij de Duitse wedstrijden zoals de HZP moet de hond net zolang in het water zwemmen en zoeken naar de eend en zelfstandig werk laten zien.
Bij de KNJV moet je de hond over water kunnen sturen om aan de overkant de eend op te halen. Maar voor Job was dit geen probleem, hij kon de schakeling maken en uiteindelijk heeft hij ook nog een prijs weten te behalen voor de jongste hond met een B-diploma van de KNJV.


Ook met Job mocht ik mee doen aan de "Onderlinge- wedstrijd" van de KNJV waar de regio's Zwiep, Terborg en Groenlo tegen elkaar uitkomen. We haalden geen B-diploma omdat Job met de Markeerproef geen voldoende had. We gingen naar huis met een C-diploma.


Na deze proeven te hebben afgerond ben ik met hem gaan trainen voor de Duitse wedstrijden. Eerst haalde Job de  VJP : 17-04-2004 met 71 pnt. en HZP: 4-09-2004  180 pnt.
Het jaar erna, 2005 behaalde hij in Duitsland de Bringtreueprüfung.  Bij deze proef wil men in Duitsland zien dat de hond zonder commando de vos apporteert.

Hetzelfde jaar hebben we ook nog een paar B-diploma's behaald bij de KNJV .
Uiteindelijk zijn we gestopt met de wedstrijden en is ook Job mee gegaan op jacht.

Na kort ziek te zijn geweest heb ik Job op 2 maart 2011 in moeten laten slapen.